Scandic Hamar, 30.-31. mai 2018
 
HJEM    PÅMELDING    PRAKTISK INFORMASJON    KONTAKTINFORMASJON    

 

 
KS Hedmark og Oppland inviterer til kurs::
 

Klart språk i kommunesektoren

– nå med kursmodulen Fortsatt klart

 

 

 

Nå utvider vi det populære grunnkurset Klart språk i kommunesektoren med modulen Fortsatt klart.

Dette er egne sesjoner for deg som har deltatt på grunnkurset tidligere. Det betyr at du på nytt kan delta på et inspirerende og matnyttig klarspråkskurs. Kurset vil gå parallelt med grunnkurset, og det vil være noen fellessesjoner på dag 2.

Scandic Hotel Hamar 30.-31. mai 2018

Ta gjerne med deg en eller flere kollegaer som ikke har deltatt før. Mens du får med deg informasjonen på Fortsatt klart, kan de delta på grunnkurset. Dere vil møtes på fellessesjonene og til måltidene, men ellers få informasjon tilpasset deres nivå.

 

Grunnkurset starter klokken 10.00 den 30. mai, mens Fortsatt klart starter med lunsj klokken 12.30 samme dag. Det er grupperom tilgjengelig på hotellet, slik at du som skal delta på Fortsatt klart, kan sitte og jobbe mens kollegaen din deltar på første del av grunnkurset.

 

Program 

 

Målgruppe

Grunnkurset: Kurset passer for deg som ser verdien av klarspråk, og som har lyst til å sette i gang med klarspråksarbeid i (fylkes-)kommunen der du jobber. Du kan være leder, kommunikasjonsmedarbeider eller fagperson innenfor et bestemt område. Det viktigste er at du er motivert for å komme i gang med klarspråk.

 

Kurset veksler mellom foredrag, diskusjon og praktisk arbeid individuelt og i grupper. Målet er at det skal resultere i lokale klarspråksprosjekt for kommunene og fylkeskommunene som deltar.

 

Fortsatt klart: Kursmodulen Fortsatt klart er for deg som allerede har deltatt på grunnkurset. Du kjenner til klarspråksprinsippene, og har jobbet med klarspråk i din egen kommune eller fylkeskommune. Kanskje kjenner du på at det er vanskelig å holde klarspråkstrykket oppe i hverdagen? Kanskje har arbeidet stagnert, eller kanskje ønsker du bare faglig påfyll og mulighet til å utveksle erfaringer og ideer med andre klarspråksentusiaster.

 

 

Innhold

Grunnkurset: Dag 1 av Klart språk i kommunesektoren tar for seg klarspråksprinsippene, mens dag 2 er viet hvordan vi gjennomfører et vellykket klarspråksprosjekt.

 

Fortsatt klart: Fortsatt klart tar for seg tre hovedemner: brukerinvolvering og -testing, universelt utformet språk og skriveverksted. Du vil bli oppdatert på teori og bakgrunnsstoff i tillegg til å få teste ulike metoder i praksis. Både i delen om skriveverksted og i delen om brukerinvolvering vil du få mulighet til å jobbe med og teste en egen tekst fra din (fylkes)kommune.

 

Fortsatt klart har vi også satt av en egen del til erfaringsutveksling. Du får mulighet til å stille spørsmål, be om tilbakemelding og dele det dere har gjort i din kommune.

 
 
 
Hvem holder kurset?

Kursholderne Vidar Lynghammar og Karolina Netland fra NTB Arkitekst er to av landets mest erfarne konsulenter og kursholdere på området klarspråk. De har bistått en lang rekke statlige og kommunale virksomheter i klarspråksarbeid og har skrevet om utallige brev, utviklet mange språkprofiler, brukertestet tekster innenfor ulike fagområder og kurset tusenvis av byråkrater i klarspråk og skriftlig kommunikasjon.
 
 
 Vidar Lynghammar Karolina Netland
 
Bindende påmelding innen 20. mai 2018.
 
 
 
 
 

 

 

 

 


 

 

 

Powered by WebSite