Aktivitetskalender     Om KS   

 
 

Kurs Klart språk - Scandic hotell Alta 19.-20. mars 2019

 
HJEM    PROGRAM    PÅMELDING    
Ta tak i tekstene - bli en klarspråkskommune!
Ved hjelp av klarspråk kan kommunen din effektivisere arbeidet og spare både tid og penger.
På dette kurset lærer du hva klarspråk er, hvordan du praktiserer det,
og hva som skal til for å komme i gang med klarspråk.
 

Klarspråk i kommunesektoren

 – hva er det, hvorfor trenger kommunen det, og hvordan leder du arbeidet?

 
Scandic hotell Alta
19.- 20. mars 2019
 
 
Målgruppe
Kurset passer for deg som ser verdien av klarspråk og som har lyst til å sette i gang med klarspråksarbeid i (fylkes-)kommunen der du jobber. På kurset lærer du om hva klarspråk er, hvordan du praktiserer det, og hva som skal til for å komme i gang med klarspråk. Du kan være leder, kommunikasjonsmedarbeider eller fagperson innenfor et bestemt område – det viktigste er at du er motivert for å komme i gang med klarspråk.
 
Kurset veksler mellom foredrag, diskusjon og praktisk arbeid individuelt og i grupper. Målet er at det skal resultere i lokale klarspråksprosjekter for kommunene og fylkeskommunene som deltar. Vi ønsker mellom to til fire deltakere fra hver enkelt kommune eller fylkeskommune.
 
Hvorfor kurs – hvilke gevinster kan kommunen forvente?
Tekstene dere skriver, er nært knyttet til livet i kommunen. Det er blant annet gjennom tekster kommunen møter innbyggerne. Da er det viktig at tekstene fungerer. Men det gjør de ikke alltid: En av tre forstår ikke innholdet i offentlig informasjon. Dette er et demokratisk problem, men det er også et økonomisk problem. Dårlig språk koster staten rundt 300 millioner kroner i året. Det er grunn til å tro at det også koster kommunene dyrt.
Vi skriver i klarspråk når vi skriver gode tekster som innbyggerne i kommunen og fylkeskommunen forstår og kan bruke. Klarspråk sikrer demokratiet, øker servicen og bidrar til effektive tjenester og god ressursbruk.
 
Bli en klarspråksressurs
I løpet av to intensive og nyttige dager skal du bli tryggere på klarspråk som fagfelt og få et bilde av hvordan din (fylkes-)kommune kan organisere et vellykket klarspråksprosjekt. Du blir også kjent med kolleger i andre (fylkes-)kommuner som skal i gang med klarspråksarbeid. Dere lærer sammen på kursdagene og blir del av et nettverk som kan samarbeide og dele erfaringer i det videre klarspråksarbeidet i kommunesektoren.
 
Hvem holder kurset?
Kursholderne Vidar Lynghammar og Karolina Netland fra NTB Arkitekst er to av landets mest erfarne konsulenter og kursholdere på området klarspråk. De har bistått en lang rekke statlige og kommunale virksomheter i klarspråksarbeid og har skrevet om utallige brev, utviklet mange språkprofiler, brukertestet tekster innenfor ulike fagområder og kurset tusenvis av byråkrater i klarspråk og skriftlig kommunikasjon.
 

Har du spørsmål om kurset? Kontakt Anna Holm Vågsland (e-post: ahv@ks.no)
 

Meld deg på her

Program

 
 

 

 

 

 

Powered by WebSite